A.S.S. Unirea

Mândria de a fi "UNIRIST"

Viorel Paizan

Ce sentiment ai încercat, încerci sau vei încerca, ori de câte ori s-a întâmplat, se întâmplă sau se va întâmpla să fii întrebat: Eşti elev la Unirea?, Ai terminat la Unirea?, În ce an ai terminat la Unirea?, Ce profesori ai avut la Unirea?, Ai intrat la Unirea?, Când ai întâlnirea promoţiei la Unirea?...şi întrebările pot continua.

Un lucru este sigur. Este un sentiment unic care îţi trezeşte fiori, întotdeauna galben-vişinii. Familia „uniriştilor " este întinsă pe tot globul. Dar întotdeauna „acasă" va însemna clădirea din str. Cezar Bolliac nr. 15 din Focşani.

Anul 2005 a adus în familia noastră o mare bucurie, Dumnezeu a făcut ca după aproape 10 ani să avem în sfărşit o sală nouă de educaţie fizică şi sport (inaugurarea oficială a avut loc în luna august 2005). Un moment istoric în viaţa colegiului nostru. Ne gândim şi acum la promoţiile care au suferit din acest punct de vedere. Noi, catedra de educaţie fizică şi sport, le promitem că atunci când vor veni la întâlnirile de promoţie, vom face o lecţie de educaţie fizică şi sport în noua sală pentru a recupera timpul pierdut.

Mai mult...>>

 

Cupa Coca-Cola 2017

 Colegiul Național "Unirea" la Cupa Coca-Cola Minifotbal licee 2017

            1   2     3
 

Cupa 8 Martie 2017

            Cupa 8 Martie 1 2017   Cupa 8 Martie 2 2017
 

O.N.S.Ș. - tenis de masă

            Diploma tenis 2017   Diploma tenis 2017 2     Tenis masa 2017
 

Foști mari profesori ai catedrei de educație fizică și sport ai Liceului ”Unirea” din Focșani. Dumnezeu să-i odihnească în pace și liniște !

Actuala catedra a CNU le poarta un profund respect si incearca zi de zi prin performantele obtinute sa le pastreze memoria vie si candela lor mereu aprinsa !

profesori Viorel Paizan si Carmen Grosu

 

poza 8 76ZIGMUND LUPU ( JUMA )

Printre profesorii de sport care si-au desfasurat activitatea la Liceul “Unirea” din Focsani, s-a numarat si Lupu Zigmund, nascut la 11 noiembrie 1918, la Husi, dupa cum este mentionat in actul sau de nastere.

In autobiografia sa, alcatuita la 17 februarie 1952, referindu-se la familie, Zigmund Lupu precizeaza; “Tatal meu s-a ocupat cu viticulture, fara a fi proprietar, mama casnica, socrul meu functionar, soacra casnica. Suntem cinci frati: Rasela 54 ani, vaduva, Isac 52 ani, casatorit, cu doi copii, viticultor 3 ha vie, Rebeca 50 ani, casatorita, cu doi copii si Samoil, medic  uman, cu un copil. Cumnatul si nepotii din Bucuresti- membrii P.M.R, fratele Samoil membru P.M.R, Isac fara de partid. Tatal fara de partid, nu a facut in trecut niciun fel de politica, nu a posedat si nu poseda niciun fel de avere, fiind actualmente intretinut de subsemnatul.”

Citeşte mai mult...

 
Mai multe articole..