Colegiul Naţional "Unirea" - centru de testare acreditat ECDL

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence)este cel mai răspândit standard de certificare a abilităţilor de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internaţional.

Permisul ECDL este folosit şi recunoscut în 150 de ţări  de către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

Valabilitatea Permisului ECDL

Permisul ECDL obţinut în România este valabil în oricare dintre cele 150 de ţări din întreaga lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL.

Permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susţinerii examinării.

Cui se adresează certificările ECDL?

Certificările ECDL se adresează oricărei persoane care are nevoie şi doreşte să îşi certifice la standard recunoscut internaţional abilităţile de utilizare a computerului.

Nu există limită de vârstă pentru înscrierea în programul de certificare ECDL.

Tinerii, elevii, studenţii, funcţionarii publici sau angajaţii  în companii îşi pot dovedi abilităţile IT prin intermediul certificărilor ECDL.

Avantaje ECDL

Elevii care deţin Permisul ECDL îşi pot echivala proba de Competenţe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Naţional.

Programa pentru obţinerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa şcolară pentru clasele a IX-a şi a X-a. Astfel, liceenii pot să se pregăteasca chiar în cadrul orelor de la şcoală pentru obţinerea unei certificări cu recunoaştere internaţională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competenţe digitale de la Bacalaureat.

ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine o bursă în străinătate.

Studenţii îşi pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică cu Permisul ECDL la anumite universităţi.

În România, până în prezent au fost acreditate ca centre de testare ECDL universităţi precum: SNSPA Bucureşti, ASE Bucureşti – CDIMM, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Universitatea Bucureşti - Departamentul de Învăţământ la Distanţă – CREDIS.

Un CV este 100% complet cu ECDL

WebBannerECDLCV

Permisul ECDL deschide noi oportunităţi pentru a obţine un loc de muncă mai bun, îmbunătăţeste perspectivele de promovare în carieră şi scade probabilitatea de a pierde o ofertă de serviciu.

Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar care deţin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.

Contact:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ,  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza