Am vizitat Școala Gimnazială Vînători unde am vorbit copiilor de clasele 7-8 despre FIRST Tech Challenge, despre valorile FIRST și STEM. De asemenea, le-am prezentat robotul nostru de la ultima competiție, iar câțiva dintre ei au avut ocazia de a-l conduce.
Următoarea prezentare a fost la Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” din Odobești unde ne-au întâmpinat elevii de clasele a 9-a si a 10-a. Aceștia au s-au dovedit foarte interesați de tot ce înseamnă spiritul FIRST și de cum arată un meci din cadrul competiției. Am avut si ocazia de a le împărtăși experiențele echipei de la etapa naționala a concursului, dar si de experiența colegului nostru de la etapa mondiala din Detroit.
În aceeași zi, am vizitat și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Elena Doamna” din Focșani. Provocarea a fost să prezentăm într-un mod simplist, având lânga noi un traducător pentru copiii cu dezabilități. Fiind încântați de ceea ce au văzut, au dorit să ne prezinte, la rândul lor, atelierul de tipografie. A fost o experiență interesantă pentru noi.
Ne-am început ziua la Liceul Teoretic “Ioan Slavici” din Panciu unde am vizitat o clasă de a 11-a de mate-info. Prezentarea a decurs conform planului, elevii s-au aratat fascinati de munca noastră, fiind mulți doritori de a conduce robotul nostru.
Ne-am continuat ziua la Liceul Tehnologic “Eremia Grigorescu” din Mărășești. Le-am vorbit unor copii de clasa a 8-a despre concursul FIRST Tech Challenge, dar și despre schimbul de experiențe din Paris din luna ianuarie a acestui an. Când a venit momentul conducerii robotului, aceștia au fost timizi la început, dar după câteva încercări ale colegilor lor, au fost mai mulți doritori.
Prima destinație in acea zi a fost Școala Gimnazială “Emil Atanasiu” din Garoafa. A fost o prezentare inedită deoarece elevii aflați la prezentare au fost din clasele 1-4 și a fost o încercare să folosim termeni cât mai simpliști. Aceștia au fost foarte încântați de prezentare, iar noi am fost copleșiți de toți copii care au vrut sa conducă robotul, dar a fost o experiență inedită și pentru noi.
Următoarea destinație pe listă a fost Colegiul Național “Emil Botta”. Ne-au așteptat elevii de clasa a 11-a, iar prezentarea a decurs ca de obicei, aceștia fiind interesați de obiectele printate 3D pe care le avem. La final, aceștia au fost încântați și și-au exprimat dorința de a forma un club de robotică la ei in liceu.
Cu siguranță că această prezentare a fost una aparte, elevii liceului din Vidra fiind încântați de prezența noastră. Nicio clipă n-a trecut fără ca elevii să nu pună întrebări, iar atenția a fost la cote maxime. Suntem bucuroși că putem susține astfel de demonstrații.
Chiar dacă afară era urât, copiii ne-au încălzit prin atmosfera creată la această demonstrație. Au fost mulți doritori pentru titlul de "Driver", iar interesul pe care copiii ni l-au arătat a făcut ca această zi să fie una specială. De asemenea, suntem fericiți că robotica devine din ce în ce mai populară la noi în Vrancea.
Ultima destinație a fost la școala gimnazială din Urechești. Copiii claselor 5-8 ne-au întâmpinat cu un entuziasm aparte și cu multe întrebări legate de domeniul roboticii. Ne-a făcut plăcere să le prezentăm ce înseamnă de fapt acest sport de echipă. Astfel, am încheiat în forță seria noastră de prezentări din cadrul Caravanei Roboților!